Home

Klimaatverandering kent vele gevolgen.

Daar sta je niet altijd bij stil.

We merken het allemaal. Het weer verandert en wordt steeds heftiger. Er is telkens weer een nieuw hitterecord. Na lange tijd van droogte willen onze tuinen dolgraag water. Komt er eindelijk regen dan valt er weer veel te veel uit de lucht. Wij krijgen steeds meer last van die veranderingen. Zo kunnen sommige (vaak oudere) mensen niet goed tegen de hitte. Straten en zelfs huizen lopen onder water. Door droogte kunnen huizen verzakken en scheuren. Zelfs oogsten kunnen mislukken. Dit willen we voorkomen door onze gemeente anders in te richten. Dat heet klimaatbestendig maken of ook wel klimaatadaptatie. Hoe we dat doen? Dat leest u op deze site. Eén ding is zeker: de gemeente kan en wil dit niet alleen. We kunnen uw hulp dan ook goed gebruiken! 

Lees meer over de oorzaak en gevolgen van klimaatverandering

Wat kunt u zelf doen?

Ga direct naar de pagina 'Zelf doen'!

Check de subsidiemogelijkheden!

De gemeente heeft een plan gemaakt en gaat veel dingen doen. Zo richt de gemeente de openbare ruimte klimaatbestendig in met meer ruimte voor groen en water. Maar ook u kunt helpen door uw tuin anders in te richten. De gemeente helpt u hierbij met bijvoorbeeld onderstaande acties. Gaat u samen met de buren aan de slag dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie!

Funderingsschade

Ga direct naar de pagina over funderingsschade > 

En dan is er nog een bijzonder probleem in de gemeente Lingewaard. Het is niet direct iets waar u aan denkt. Maar plotselinge scheurvorming in gebouwen kan een gevolg zijn van klimaatverandering. Door droogte verlaagt de grondwaterstand, waardoor bodemlagen droogvallen die normaal gesproken in het grondwater liggen. Deze bodemlagen worden dan in elkaar gedrukt. Hierdoor kunnen gebouwen die daarboven staan gaan verzakken waardoor scheuren in muren ontstaan. In Lingewaard is hiervoor een Platform Funderingsschade opgericht. 

Klimaatplan Lingewaard

Ga direct naar Klimaatplan Lingewaard > 

De gemeente Lingewaard heeft een plan gemaakt. In dit plan staat hoe de gemeente omgaat met de klimaatverandering en welke maatregelen er nodig zijn.

Postadres

Postbus 15
6680 AA Bemmel

Bezoekadres

Kinkelenburglaan 6
6681 BJ Bemmel

Privacybeleid

Vragen over Klimaatbestendig Lingewaard?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

telefoon (026) 326 01 11
gemeente@lingewaard.nl

E-mailberichten van de gemeente Lingewaard kunnen niet worden beschouwd als formele uiting van enig bestuursorgaan van de gemeente Lingewaard.

De gemeente Lingewaard gebruikt e-mail niet om externe verplichtingen aan te gaan.

Aan persoonlijke opvattingen van medewerkers kunnen geen rechten worden ontleend.